Nu tuinzaden bestellen

Het is nu de tijd om zaden uit te zoeken voor je siertuin of moestuin. Kweek je eigen groente, bloemen of kruiden.

Begin van het jaar is DE periode voor het maken van tuinplannen en het bestellen van zaden. Je kunt al direct beginnen met het zaaien van diverse groentesoorten. Bekijk de zaaikalender van DeZaden.nl, een zeer handige hulp bij het zaaien. Per gewas (groenten en bloemen) vind je de juiste zaaimaand.
De zadencatalogus staat weer vol met interessante producten. Er is aandacht voor biologische zaden en ecologische opkweekmaterialen

Biologische tuinzaden zaden worden biologisch geteelt zonder het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest. De zaden zijn gecertificeerd door stichting SKAL. Deze organisatie houdt toezicht op de hele Nederlandse biologische keten. Je herkent de producten aan het BIO of ORGANIC logo op de zaaizakjes.

Kruiden kun je gemakkelijk zelf zaaien. Je hebt er niet veel ruimte voor nodig. Een klein stukje van je tuin is voldoende als je in de vollegrond wilt zaaien. Kruiden worden ook veel in potten gezaaid. Het is heerlijk om verse kruiden in je gerechten te gebruiken.
Ik heb zelf een etagere tegen de muur geplaatst met allerlei soorten kruiden. Staat ook nog leuk ook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *