Liguster

De Liguster is een sterke haagplant. Deze haagplant is een sterke groeier en kan daardoor snel een dichte haag vormen. Doordat de Liguster een sterke wortelgroei heeft is deze plant geschikt voor drogere grondsoorten. Ook staat deze plant niet veel wind en is daardoor geschikt voor open plekken in de tuin. De Liguster bloeit in mei met kleine, witte bloemetjes. De bloemen zijn aanhangend en geven de plant een mooie sierwaarde. De bloemen worden gevolgd door eenvoudige, ovale bessen die van augustus tot september rijp zijn. Deze bessen zijn donkerpaars en kunnen gegeten worden. Let wel op dat deze plant giftig is voor mensen en dieren.

De Liguster is een makkelijke plant die weinig eisen stelt aan de plek waar je hem neerzet. Daarnaast is deze plant winterhard. Er zijn verschillende soorten ligusterhagen. Elke ligusterhaag heeft zijn eigen kenmerken en eigenschappen.

Ligustrum Ovalifolium, de plant die diepgroene en ovaalvormige bladeren heeft. Deze variant is geschikt om lage tot middelhoge hagen te maken die tot maximaal 5 meter hoog kunnen komen.

Ligustrum Vulgare, deze plant heeft smalle, langgerekte en groene bladeren. Met deze variant is het ogelijk om lage tot middelhoge hagen te maken die een maximale hoogte van 5 meter kunnen bereiken.

Ligustrum Vulgare Atrovirens, deze liguster variant heeft 365 dagen in het jaar zijn bladeren. Het heeft smalle, langgerekte en groene bladeren. Deze variant haalt een hoogte van maximaal 4 meter.

Ligustrum Vulgare Lodense, dit is de kleinste liguster soort. Met een groei van 25-35 cm per jaar is deze variant geschikt voor lage hagen tot een hoogte van ongeveer 2 meter hoog. De bladeren zijn smal, langwerpig en spits.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *